de1

de1

    Dental Clinic

    Located on Bağdat Street, one of the central points of Istanbul, the dental clinic is designed to meet the requirements of the time in a modern style.

    The venue has a large waiting area, designed mostly in white colour, and it also includes a reception desk planned in the same style. There are three boxes designed with consideration of 3 dentists working simalteneously. Moreover, these boxes are logistically planned, so that they can have free access to other areas in the clinic. The relaxing effect of nature has been carried over the whole place and this effect has been used more intensively in the boxes for the clients to feel comfortable and relaxed. In order to separate the boxes from the exterior, vertical lines created by trees were applied. Besides, we used horizontal lines presented by specially-designed lightning which connects the waiting area with the rest of the clinic smoothly. We also highlighted the transition from the waiting area to the boxes with the help of a green wall, designed in vertical lines, which at the same time spreads the same spirit of nature through the whole project.

    The effect of the wood felt more intensely at the entry point of the venue is designed to reduce a negative energy of the guests trapped in the chaos of the city. It also provides more positive effect especially on those who are sensitive about visiting dental clinics.

    Project Information

    Istanbul / Turkey

    Dental Clinic

    2018

    194 m2

    194 m2

    Dental Clinic

    Located on Bağdat Street, one of the central points of Istanbul, the dental clinic is designed to meet the requirements of the time in a modern style.

    The venue has a large waiting area, designed mostly in white colour, and it also includes a reception desk planned in the same style. There are three boxes designed with consideration of 3 dentists working simalteneously. Moreover, these boxes are logistically planned, so that they can have free access to other areas in the clinic. The relaxing effect of nature has been carried over the whole place and this effect has been used more intensively in the boxes for the clients to feel comfortable and relaxed. In order to separate the boxes from the exterior, vertical lines created by trees were applied. Besides, we used horizontal lines presented by specially-designed lightning which connects the waiting area with the rest of the clinic smoothly. We also highlighted the transition from the waiting area to the boxes with the help of a green wall, designed in vertical lines, which at the same time spreads the same spirit of nature through the whole project.

    The effect of the wood felt more intensely at the entry point of the venue is designed to reduce a negative energy of the guests trapped in the chaos of the city. It also provides more positive effect especially on those who are sensitive about visiting dental clinics.

    Project Information

    Location: Istanbul / Turkey

    Company: Dental Clinic

    Year: 2018

    Project area: 194 m2

    Construction area: 194 m2